Blog

Am incheiat cu succes editia aniversara Laboratorul de Online
3 Dec 2014

Am incheiat cu succes editia aniversara Laboratorul de Online

Au trecut doi ani de când am pus bazele inițiativei Laboratorul de Online și, cu ocazia ediției aniversare cu numărul 10, vă vom prezenta câteva date referitoare la cursurile noastre.

Din octombrie 2012 și până în prezent, am organizat 10 ediții în 4 orașe:

  • – Brașov: 4 ediții
  • – București: 3 ediții
  • – Cluj Napoca: 2 ediții
  • – Sibiu: 1 ediție

 

Până în prezent, la Laboratorul de Online, am avut plăcerea de a cunoaște reprezentanți din partea a peste 200 de companii românești, interesați de dezvoltarea online a afacerilor lor. Am cunoscut la curs persoane dintr-o gamă variată de domenii, cu afaceri de dimensiuni mici și medii, precum și liber profesioniști sau studenți interesați să pună bazele unei proprii afaceri în viitorul apropiat.

Cum s-a desfășurat ediția cu numărul 10?

În dimineața zilei de 29 noiembrie, am ajuns la Hotel Kronwell, una din cele mai bune locații pe care am avut-o până acum pentru organizarea acestui curs. Sala a fost amenajată impecabil, având toate condițiile necesare unei bune desfășurări a cursului.

Personalul hotelului a fost mereu la dispoziția noastră, asigurându-ne suportul necesar pentru logistică și organizarea pauzelor de cafea. 

Introducerea cursului a fost făcută de Cătălin, care a prezentat statistici referitoare la utilizarea mediului online în lume și în România, precum și un scurt istoric al celor 9 ediții ale Laboratorului de Online desfășurate până în acel moment. Participanții au avut ocazia să se prezinte pe rând, astfel cunoscând cu toții de ce se află la curs și ce pasiuni comune au, special pentru a continua discuția în prima pauză de cafea și networking.

catalin ionascu content marketing

catalin ionascu content marketing

După ce ne-am recăpătat forțele și ne-am cunoscut mai bine, am continuat cu Cătălin discuția despre inbound marketing, content marketing și blogging. Am aflat ce înseamnă inbound marketing, cum se pun bazele unei strategii de marketing online și cum se realizează planul editorial pentru un blog de companie.

După introducere, Laurențiu ne-a prezentat o serie de metode și tehnici de optimizare on-page și off-page pentru motoarele de căutare. Astfel, fiecare participant a avut ocazia să afle ce trebuie să îmbunătățească, din punct de vedere SEO, la propriul website.

laurentiu mihai seo

laurentiu mihai seo

A doua zi, pe 30 noiembrie, am început în forță cu un workshop practic despre Google AdWords, susținut de Laurențiu. Am avut ocazia să simulăm, alături de fiecare participant, o campanie Google AdWords, oferind sfaturile necesare pentru o bună administrare și optimizare. 

laurentiu mihai google adwords

laurentiu mihai google adwords

După pauza de masă, Ovidiu a continuat seria de workshop-uri cu două prezentări interactive despre Facebook: organic și ads. Am avut ocazia să vedem ce înseamnă administrarea unei pagini de Facebook pentru o companie, cum postăm pe o pagină de brand și cum punem bazele unui plan editorial pentru propriile noastre pagini. Am discutat în continuare despre Facebook ads, targetarea publicului țintă, costurile aferente unei campanii și nu în ultimul rând, am simulat o campanie de ads pentru fiecare studiu de caz.

ovidiu balcacian facebook

ovidiu balcacian facebook

În pauza de networking, ne-am și îndulcit sărbătorind două persoane care și-au sărbătorit ziua onomastică, cu ocazia Sfântului Andrei. 🙂

Surpriza de la final

Pe parcursul workshop-urilor, s-a tot vorbit despre faptul că această ediție Laboratorul de Online se va prelungi puțin, pentru că avem pregătită o surpriză pentru participanți.

Ei bine, surpriza de la final ne-a îndulcit pe toți: am avut parte de un tort minunat, care a marcat încheierea unui prim ciclu de 10 ediții Laboratorul de Online!

tort laboratorul de online editie speciala brasov

tort laboratorul de online editie speciala brasov

În ritm de aplauze, am înmânat diplomele de participare, bucurându-ne de încheierea unei noi ediții reușite și urându-le succes noilor absolvenți ai acestui curs, care vor continua să își dezvolte strategia de marketing online ale cărei baze au fost puse în acest weekend.

traineri cabinetul de business

traineri cabinetul de business

Cu această ocazie, anunțăm că vom reveni anul viitor cu forțe proaspete, cu o nouă serie de cursuri și evenimente de marketing online dedicate mediului de afaceri și nu numai.

Urmăriți-ne în continuare pentru a fi la curent cu noutățile!

Impresiile participanților

„Eu m-am simtit foarte bine la cursurile organizate de catre voi, mi-as fi dorit ca timpul sa treaca mai greu pentru a ne oferi cu atat mai multe informatii. Cu toate acestea, sunt de parere ca raportul informatiilor relevante pe timpul petrecut impreuna este unul foarte bun, in mare favoare pentru cursanti. Am simtit experienta voastra din prezentarile si exemplificarile libere si explicite. Ati avut rabdare cu noi si mi-a placut ca nu a existat intrebare care sa va inchida. Mult succes pe mai departe!” Anda Pop

„Recunosc, am invatat marketing mai mult singura si in ultimii ani m-am specializat pe email marketing. Sunt mare fan HubSpot si Litmus si ii citesc aproape in fiecare zi, insa aveam nevoie de o structura in informatii. Mi-a placut mult cursul si pasiunea voastra pentru online e aproape molipsitoare. Mi-am dat seama ca e foarte important sa ai o viziune de ansamblu si sa intelegi ca succesul nu vine daca utilizezi un singur mijloc de promovare / daca iti faci treaba bine doar pe „felia” ta. Am inteles ca e mai bine sa iti gandesti strategia pe termen lung (sa acorzi foarte mare importanta continutului de pe blog / Facebook, sa nu uiti de SEO) si de fiecare data cand construiesti ceva sa te gandesti in primul rand la publicul tinta.” Narcisa Lazaroiu

„Pentru mine participarea la acest eveniment a reprezentat un real beneficiu atat prin cunostintele acumulate cu privire la promovarea online, dar si prin faptul ca am cunoscut o echipa tanara si dinamica cu care ulterior am decis sa colaborez. Multumesc echipei Cabinetul de Business!” Leonard Minciună

Mulțumim partenerilor pentru susținere!

gazduire-web-mxhost - Copy

 

alt brasov

2 Responses to Am incheiat cu succes editia aniversara Laboratorul de Online

  1. Foarte tare! Nu am ajuns anul acesta pe la voi dar la anul voi veni. Imi promit!

    Mult succes in ceea ce faceti si sa ne vedem cu bine!

Lasă un comentariu