Blog

Pe 21-23 noiembrie, am fost prezenti la ALT Festival!
25 Nov 2014

Pe 21-23 noiembrie, am fost prezenti la ALT Festival!

Ești pasionat de tehnologie? Dacă încă nu ți-ai descoperit această pasiune, e timpul să o faci pentru că, în zilele noastre, tehnologia face parte tot mai mult din viața cotidiană. Ultimele inovații din domeniul tehnologic contribuie la dezvoltarea industriilor, sunt folosite într-o gamă variată de domenii și sunt menite să ne facă viața din ce în ce mai ușoară.

Considerăm Brașovul ca fiind un viitor pol al inovării și tehnologiei, datorită progreselor înregistrate de companiile locale de ITcare își propun să aducă acest oraș cu un pas mai aproape de viitor.

În perioada 21-23 noiembrie, am avut plăcerea de a participa la ALT Festival, primul festival de tehnologie și inovare organizat de Clusterul pentru Inovare și Tehnologie ALT Brașov.

Festivalul a reunit un număr mare de antreprenori, investitori, programatori, creativi, profesori, studenți și elevi pasionați de INOVARE și TEHNOLOGIE pe parcursul celor trei zile pline de workshop-uri, conferințe, expoziții și surprize pentru participanți.

Având ca scop susținerea inițiativelor antreprenoriale și creșterea interesului pentru domeniul tehnic, evenimentul s-a desfășurat pe trei teme principale:

Inovație locală, deoarece companiile brașovene sunt conectate cu piața globală a tehnologiei prin inovare și intuiție asupra a ceea ce poate aduce viitorul.
Internet of Things, fiind tema principală a acestei prime ediții, având de-a face cu direcția globală pe care a luat-o acest trend tehnologic cât și inovarea adusă de produsele companiilor brașovene.
Cultura Tehnologiei, deoarece trăim într-o lume cu drone, roboței și aplicații, dar încă nu suntem înconjurați pe deplin de acestea.

De aceea, considerăm că ALT Festival a făcut un pas important spre a aduce inovațiile din tehnologie mai aproape de viețile noatre.

atrium alt festival

Echipa noastră a fost prezentă la acest eveniment, în cadrul căruia ne-am implicat activ și am avut ocazia de a face cunoștință cu reprezentanții companiilor de top din industria IT locală. Am fost plăcut impresionați de interesul crescut al publicului brașovean pentru inovațiile în tehnologie și de implicarea acestora în cadrul workshop-urilor care s-au desfășurat pe teme precum agilitate în IT, tehnologii bazate pe raspberry pi, eye tracking, programare Android, realitate virtuală și laboratoare online.

copii alt festival

Am participat și la conferințele din cadrul evenimentului, unde am avut ocazia să aflăm mai multe despre BigData, Swift, Dynamic Intelligence, Scrum în practică, educație financiară, viitorul turismului și antreprenoriat online.

Am rămas plăcut impresionați de locația de desfășurare a evenimentului: Institutul de Cercetare și Dezvoltare al Universității Transilvania, un complex de tehnologii noi, laboratoare de cercetare și un mediu excelent de desfășurare al unui festival de high-tech.

workshop alt festival

Ne bucurăm că am avut ocazia să participăm la acest festival și sperăm că, în calitate de viitori membri ai Clusterului pentru Inovare și Tehnologie ALT Brașov, vom putea contribui la dezvoltarea economiei locale și promovarea ultimelor inovații în tehnologie.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații legate de ALT Festival și viitoarele ediții, urmăriți site-ul: altbrasov.org

Lasă un comentariu