Blog

S-a incheiat a V-a editie a Laboratorului de Online
18 Mar 2014

S-a incheiat a V-a editie a Laboratorului de Online

Am revenit acasă după a V-a ediție a Laboratorului de Online, care a avut loc la Sibiu în zilele 14-15 martie. Am fost plăcut impresionați de interesul participanților pentru marketing online și de numărul mare de întrebări pe care aceștia ni le-au adresat.

În cadrul acestei ediții, fiecare participant a venit cu propriul laptop și au lucrat pentru propriile companii. Cursul a început cu o introducere în marketing online, unde am discutat despre statistici ale folosirii internetului în România și direcțiile generale ale marketing-ului online. Primul workshop a fost pe tema: content marketing și blogging, în cadrul căruia participanții au avut ocazia să realizeze un plan editorial pentru blog-urile propriilor companii.

Subiectul care a încheiat prima zi a fost SEO, în cadrul căruia participanții au aflat cele mai noi tendințe în optimizarea pentru motoarele de căutare și cum se poate realiza această optimizare. A doua zi a început cu un training pe Google AdWords, unde participanții au învățat cum să realizeze și să gestioneze o campanie pe propriul business. Pe parcursul acestei zile s-a discutat și s-a lucrat în continuare cu Facebook. Fiecare participant a avut ocazia să afle ce înseamnă să fie administrator la o pagină de Facebook și să conceapă o campanie de Facebook Ads.

La finalul cursului, am realizat o tombolă în cadrul căreia am oferit 2 abonamente la servicii complete de email marketing, oferite de partenerii noștri de la EmailWing.

Ne-am bucurat să primim impresiile pozitive ale participanților în urma acestui curs și ne bucurăm că am avut ocazia să vizităm un oraș frumos precum Sibiul! 🙂

Impresiile participanților:

„In primul rand participarea la acest curs a adus un aport consistent asupra stabilirii strategiei de marketing online pentru site-ul si blogul la care lucrez. Cunosteam anumite aspecte, dar prim modul de prezentare si detaliere a informatiilor de la curs am reusit sa imi clarific fiecare pas care trebuie facut cand creez un site, cand scriu articole si cum sa fac eficienta promovarea lor. 
In al doilea rand, mai vreau Laboratorul de online in Sibiu, pentru ca: intalnesti oameni profesionisti si imi place sa cunosc noutatile din acest domeniu care evolueaza foarte rapid.” Alina Făgățeanu, administrator website
„Cursul pe care l-ati organizat a fost pentru mine o sursa de noi informatii si o confirmare a faptului ca tot ceea ce am invatat pana acum despre marketing-ul online este in actualitate si se aplica cu succes !
Am aflat lucruri interesante, iar faptul ca exercitiile practice au avut o pondere de 75 % din timp a fost foarte util !
Partea de content marketing am vazut ca nu prea este abordata de catre competitorii vostri, deci este un plus pe care trebuie sa il exploatati si sa-l dezvoltati.” Diana Popescu, administrator magazin online

Galerie imagini de la Sibiu:

Lasă un comentariu