Blog

Signal Connect: Care sunt angajatii cheie si cum pot fi pastrati
3 Oct 2014

Signal Connect: Care sunt angajatii cheie si cum pot fi pastrati

Specialiştii în domeniul resurselor umane susţin că într-o companie care are 100-150 de salariaţi, aproximativ 2% pot fi consideraţi angajaţi cheie sau talente. Diferenţa între un salariat obişnuit şi un talent este făcută de către specialişti.

În acest sens, Paula Oprea, Human Resources Manager Pfizer, susţine că: „Persoanele care sunt considerate angajaţi cheie sunt cele care au avut parte de o anumită expunere, de implicare în proiecte. Un alt element care îi diferenţiază de restul echipei este iniţiativa lor, iniţiativa pe care un coleg sau colega o are în diverse situaţii.”

Ce fac însă managerii companiilor atunci când îi identifică pe acei salariaţi, cum reuşesc să menţină talentele în firmă?

„După criză au apărut schimbări clare, pentru că oamenii simt nevoie să fie stabili. Companiile încearcă să reţină personalul prin oferirea de noi oportunităţi. Din momentul intrării în companie până la împlinirea a 2-3 ani managerii gândesc strategii pentru a le oferi posibilitatea de a accede spre o altă poziţie sau o schimbare interdepartamentală. “ a mai declarat Paula Oprea.

Acest gen de bonusuri îi încântă pe angajaţii cheie mai multe decât, poate, chiar beneficiile materiale. Paula Oprea este unul dintre speakerii  din cadrul celei de-a doua ediţie a evenimentului Signal Connect care va avea loc la Timişoara,  conferinţă dedicată specialiştilor de resurse umane.

Alături de ea vor mai vorbi in cadrul evenimentului: Peter Cook (UK) de la Human Dynamics, Daniel Buciu, OMV SA,  Sebastian Oprescu, SNFP, Andreea Suciu, Noerr dar și alți specialiști din domeniul resurselor umane.

Signal Connect se desfășoară în perioada 16-17 octombrie 2014. Tema ediţiei este „Achiziţia şi Retenţia Talentelor în Organizaţie”, un subiect de interes pentru toate companiile care înteleg importanţa capitalului de resurse umane.

Participarea specialiştilor din industria de HR este gratuită, iar înscrierea se face pe site-ul evenimentului www.signalconnect.ro.

Powered by: Signal Iduna.

Organizator: Libero Events

Lasă un comentariu