Blog

Societatea Educationala „Platon” a lansat primul site cu reduceri educationale
23 Aug 2013

Societatea Educationala „Platon” a lansat primul site cu reduceri educationale

Reduc-educ.ro este un proiect realizat de catre Asociatia Societatea Educationala Platon pentru a creste numarul reducerilor pe piata educationala din Romania, astfel facand-o mai accesibila tuturor.

Pe fondul somajului crescut din cauza crizei economice, tot mai multi romani cauta sa isi redefineasca profilul educational: sa acceseze o recalificare sau sa se perfectioneze profesional.

Pe de alta parte, multi tineri doresc sa isi gaseasca propriul drum profesional accesand cat mai multe oferte educationale pentru a-si imbunatati competentele si pentru a acumula mai multe cunostinte.

Reduc-educ.ro a aparut din necesitatea de a promova educatia continua si importanta formarii profesionale atat pentru tineri, cat si pentru adulti la orice varsta si in orice context ocupational.

Scopul site-ului este sa convinga cat mai multe organizatii, companii care organizeaza cursuri sau ofera diferite produse sau servicii din domeniul educational, sa ofere reduceri sau acces gratuit pentru ca cetatenii sa isi poata imbogati cunostintele, sa dobandeasca abilitati necesare pe piata muncii, cat si sa se perfectioneze.

Dorim sa crestem numarul organizatiilor care sa intre in Comunitatea „Reduc ca sa educ!” astfel aratand societatii civile ca pot fi responsabile social si pot oferi sprijinul necesar in ridicarea nivelului educational din Romania a tuturor categoriilor de persoane.

Pagina de Facebook a site-ului ofera informatii despre cursuri gratuite organizate in cadrul proiectelor europene finantate si nu numai, punand accent pe surse educationale gratuite, oportunitati educationale la nivel european.

Cei interesati sa faca parte din Comunitatea “Reduc ca sa educ!”sunt rugati sa scrie la emailul office@asociatia-platon.ro

Cei care doresc sa ne ofere sprijin in a face cunoscut acest demers, de asemenea ne pot contacta la aceeasi adresa de email.

Dorim ca si presa si alte institutii sa ne ofere sprijin in acest demers pentru ca celor din Comunitatea “Reduc ca sa educ!”sa le fie recunoscut efortul si cat mai multi sa li se alature.

Misiunea asociatiei este de a promova toate formele de educatie din afara sistemului formal si de a creste nivelul de constientizare a cetatenilor romani asupra necesitatii participarii la activitati educationale non-formale si informale.

Avand in vedere ca Asociatia Societatea Educationala Platon este o organizatie non-profit, va folosi castigurile dobandite pentru acoperirea cheltuielilor necesare pentru a derula aceasta activitate, cat si pentru a finanta alte proiecte educationale.

Despre Societatea Educațională Platon

 Asociația Societatea Educațională Platon este un ONG înființat la începutul anului 2011 în București, Romania cu scopul de a promova educația non-formală și informală în societatea românească prin organizarea de activități menite să formeze și să reînnoiască competențele necesare pentru o participare activă a cetățenilor în societate.

Societatea Educațională Platon s-a născut din dorința de a dezvolta societatea românească într-una educațională asemenea societății deschise a lui Platon. Adresându-se nevoilor educaționale ale cetățenilor indiferent de vârstă, principiile asociației se focusează pe inocularea dorinței de a învăța atât tinerilor, cât și celor mai în vârstă prin oferirea de oportunități educaționale menite să îi ajute să se dezvolte personal și profesional.

Website: www.reduc-educ.ro

www.asociatia-platon.ro

Lasă un comentariu